Finnmarksløpet

Webshop

Roger tar opp jakten

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 07.03.2006 13:51

Roger Dahl har tatt opp jakten på Harald Tunheim, men forspranget er nå økt til knappe tre timer. Fjorårsvinner var først både inn og ut av Kirkenes i fjor, men er nå havnet i forfølgerrollen.

Bildet: Roger Dahl tar farvel med Kirkenes for denne gang og legger kursen vestover på jakt etter rivalen Harald Tunheim. (Foto:NRK)

Roger Dahl kjørte så og si uten pause fra Skipagurra til Kirkenes. Kun ett kort foringsstopp for mann og hunder i Neiden, før han fortsatte de 12 milene mot Kirkenes. Dermed var det helt nødvendig for ham å la hundene få godt med hvile i Kirkenes, slik at det kunne samle krefter og overskudd til å holde farta opp også de neste milene. Tunheims hunder hadde 16 timer hvile i Neiden og dermed ikke det samme behovet som Dahls. Tunheim hvilte i 5 timer og 18 minutter i Kirkenes, mens Roger Dahl hvilte i nesten syv timer.

Hvile er alfa og omega i langdistanse hundekjøring. Hviler hundene for lite i forhold til det de trenger, vil farten etterhvert gå ned. Kjøre fort og hvile mye, er gjerne resepten. Tilsynelatende enkelt, men svært vanskelig i en knviskarp konkurransesituasjon som Finnmarksløpet er.

I resultatstatistikken finnes det detaljerte oversikter over hvordan de ulike deltakerne kjører. Fart, hviletid i timer og prosent m.m. Klikk på navnet til den kjøreren du ønsker og se selv.

Kjetil Reitan har kjørt meget bra i årets Finnmarksløp. Her er han på vei ut fra sjekkpunktet i Skipagurra (Foto: Harald Einarsson)

Partnere