Finnmarksløpet

Webshop

Dalby og Reitan inn - Tunheim ut

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 07.03.2006 09:24

Snøen er begynt å lave ned i Kirkenes, men det stopper selvfølgelig ikke hundespannene i Finnmarksløpet. I løpet av den siste drøye timen er både Hans Petter Dalby og Kjetil Reitan kommet inn til sjekkpunktet. Samtidig kjørte mannen i tet, Harald Tunheim ut fra Kirkenes.

Bildet: Utover dagen er mange barn møtt opp på sjekkpunktet. Her er det Tore Bergbys hunder som beundres av en hel gjeng unge.

Harald Tunheim leder Finnmarksløpet 1000 km også ut fra Kirkenes. Klokken 09.16 dro han avgårde etter drøye fem timers hvile med 13 hunder i spannet. Hundene hans har vært utrolig pigge hele veien så langt og så fortsatt ut til å ha mye krefter og lyst til å løpe fort.

Spannene inn så naturlig nok litt mer slitne ut, men også Hans Petter Dalby fra Skedsmo og Alta har holdt bra fart fra Neiden til Kirkenes, men taper allikevel en time til Tunheim. Men sett i forhold til at han hvilte 16 timer allerrede i Skipagurra og forteller at han hadde en hund i sleden i 3 mil, så er farten veldig bra.

Rørosingen Kjetil Reitan har holdt omtrent samme fart som nr. 2 inn, Roger Dahl. Begge disse hvilte 16 timer i Skipagurra, og har kjørt mer eller mindre uten hvile fra Skipagurra til Kirkenes. En strekning på over 200 kilometer.

Etter Kirkenes er neste sjekkpunkt igjen Neiden, men nå kjører hundespannene en kortere vei på "kun" 70 kilometer. Tunheim forventes inn til Neiden rundt kl. 13.00 i formiddag.

Partnere