Finnmarksløpet

Webshop

Ny superetappe av Harald Tunheim

Skrevet av: Niels Westphal/Harald Einarsson (foto)
Dato: 07.03.2006 04:06

Klokken 03.58 ble Harald Tunheim klokket inn på sjekkpunktet ved Grenselandsmuseet i Kirkenes etter å brukt 8 timer og 40 minutter fra Neiden. En ny superetappe av veteranen fra Alta og hundespannet hans.

I fjor brukte Roger Dahl over 11 timer på den samme strekningen. Føreforholdene var annerledes i fjor og mye tyngre en nattens knallharde, faste spor, men allikevel har Tunheim holdt meget stor fart.

- Jeg er overrasket over at farten er så stor, sier Harald selv.


NATTLIG MØTE: Midt på natten var det lite publikum på plass, men media var
våkne og klare til ta Tunheim inn til Kirkenes (Foto: Kjetil V. Øye)

I følge Tunheim selv passert han Roger Dahl etter ca. tre timers kjøring fra Neiden og har ikke sett noe til konkurrenten etter det.

Hundene i spannet - tretten i tallet, så veldig spreke ut. Til tross for stor fart, ser det foreløpig ikke ut til å prege spannet nevneverdig. Harald Tunheim hvilte 16 timer i Neiden og vil trolig ikke ta mer enn noen få timers hvilepause i Kirkenes.

En pause på 20 mil

Også Roger Dahls hunder så ut til å være i fin form etter en lang etappe. Dahl hvilte sine obligatoriske 16 timer i Skipagurra og hadde kun en kort stopp i Neiden. Dermed har spannet hans 20 mil i beina ved ankomst Kirkenes, noe iallfall kjøreren selv var litt preget av.

- Veldig tungt. Jeg har bare hatt en pause på 20 mil og det var da Harald tok meg igjen og kjørte forbi meg, forteller han.

Partnere