Finnmarksløpet

Webshop

Suksess for livesending

Skrevet av: Ulf Dahlslett
Dato: 06.03.2006 16:11

Dette året har Finnmarksløpet overført starten av Finnmarksløpet direkte på internett. Dette var et forsøk og vi registrerte ca 90 datamaskiner som mottok sendingen.


Produsent Silje Kristiansen og bildemixer Christer Magerøy (foto Tor Johansen).

Kafeer, puber og et museum langs løypa hadde satt opp storskjerm slik at publikum kunne se overføringen.


Komentarene var det Trond Ørslien og Niels Westphal som stod for (foto Tor Johansen)

- Vi tok ikke sjansen på å legge ut linken på førstesiden. Det kunne føre til sammenbrudd. Finnmarkslopet.no hadde i fjor 6 millioner treff og vi var engstelig for at våre venner i Øst-Finnmark ikke skulle få med seg starten, sier pressesjef Niels Westphal. - Men i dag skal vi ha sending når første kjører kommer i mål i Alta, og den kan i alle fall de 500 første som logger seg på se. Sendingen går direkte på http://www.finnmarkslopet.no/live.jsp. I tillegg skal vi sende direkte fra seierseremonien kl 18.00 på onsdag.


Jon Even Pedersen følger det hele fra terassen til Finnmark Dagblad.(foto Tor Johansen)

Lørdagens sending fra starten var laget av mediestudenter fra Høgskolen i Finnmark og medieelever fra Alta videregående skole. I alt 9 personer var involvert i selve sendingen. I tillegg var det folk i beredskap i Neiden/Tana og Tromsø for å hjelpe til med teknikk og programvare. Et spennende samarbeidsprosjekt mellom mange ulike personer og bedrifter/institusjoner.


Reiulf Grønnevik filmet kjørerne på startstreken. (foto Tor Johansen)

Ekstra morsomt er det når man vet at det for eksempel bare på på Miljøbygget i Tana sitter 50 personer å følger med på det som skjer i Alta, direkte.


Anette Gjertsen fra Alta videregående skole jobber tett på hundene. (foto Tor Johansen)

Partnere