Finnmarksløpet

Webshop

Utfordrende løype

Skrevet av: Hanne Larsen Hajdari
Dato: 12.03.2003 11:02

Årets løype er virkelig spennende og variert. Alt fra snaue Ifjordfjellet til flate vidder, fra 1000 meter høye fjell i Gaissene til kysten i Karlebotn, og furuskogen i Pasvik.- De har virkelig klart å lage en utfordrende trase her i Øst- Finnmark, skryter løypesjef Hans Petter Dalby.

Ikke minst vil han gi honnør til alle løypemannskapene som har tilbakelagt flerfoldige mil på scooteren både i forkant og i løpet av løpet. Det er til sammen 10 000 blå stikker som skal ut og deretter samles inn igjen etterpå.

- De fleste har startet å stikke løypene 14 dager før løpet, kjører følgescooter under løpet og arbeider med å fjerne stikkene etter løpet. Det er ikke få mil man tilbakelegger på scootersetet og det er ikke fritt for at man blir litt hjulbeint etter hvert, flirer han. De gjør en fantastisk jobb disse folkene, understreker Dalby.

Hans Petter som er overordnet løypesjef for hele løpet sier at det også har vært en del ekstra arbeid med stikkinga i år.

- Mange av de ferdig oppkjørte scooter løypene har kun vært stukket med vanlige trestikker uten refleks. Det holder ikke og har ført til at vi har måttet stikke om disse løypene. Dette gjaldt området fra Jotka og mot Gaissene, forteller han.

Hans Petter har delegert bort ansvaret for Øst-Finnmark til Egil Olsen fordi dette er ukjent område for han. Men han har likevel det overordnede ansvaret og alt skal gjennom han. Dalby berømmer løypemannskapet og særlig de i Øst.

- Løypemannskapet i Tana har hatt absolutt mest å gjøre, og de var ikke ferdig å stikke før i går, forteller Dalby.

Hans Petter kan ellers fortelle om at det er fine forhold ute i løypene.

- Det har vært noen områder med lite sne i Karlebotn men ellers er løypene veldig bra, sier han.

Løypesjefen tror også at den nye løypa blir en skikkelig utfordring for alle kjørerne.

-Før har erfarne folk som for eksempel Rune Johansen og Roger Dahl kunnet dra fordel av at de kjenner løypa veldig godt. Men i år er det likt for alle. Tror nok det er mange som kjører for å utforske løypa i år og så komme tilbake sterkere neste år, mener Dalby.

Bildetekst: Løypesjef Hans Petter Dalby

Partnere