Finnmarksløpet

Webshop

Total kvinnedominans på 50-mila?

Skrevet av: Kari B. Thomassen
Dato: 05.03.2006 22:59

Erle Frantzen har nå forlatt sjekkpunkt Karasjok etter tre timer og 40 minutters hvile. Dervo har valgt å bryte løpet i Karasjok på grunn av sykdomsfølelser, og konkurransesituasjonen endrer seg. På etappen mellom Levajok og Karasjok holdt Nina Skramstad høyest hastighet av samtlige og er muligvis på vei å ta over teten.

På den siste distansen brukte Skramstad 20 minutter mindre enn Frantzen og var den eneste som tilbakela distansen på under 6 timer. Ikke mer enn en time skiller de to spannene, så Skramstads hurtighet og det faktum at det faktisk er en bit igjen av konkurransen, tyder på en stor sannsynlighet for at avstanden dem imellom vil bli mindre. Begge har samme hviletid, hvilket betyr at nettopp farta vil være den avgjørende faktor mellom kvinnene. Skramstad kan starte ut tidligst kl. 00:04 og kan da legge pusten i nakken på Frantzen.

Neste spekulasjon er da hvem som blir nummer tre. Med Katy Meiers sterke posisjon under løpet, og en fortsatt god fart er det ikke umulig å se for seg tre kvinner på pallen. (foto: Torbjørn Jungård)

Partnere