Finnmarksløpet

Webshop

Spenninga øker etter Karasjok

Skrevet av: Dag B. Urdal
Dato: 05.03.2006 17:26

Strekningen fra Levajok og opp mot Karasjok er først og fremst en lang transportetappe på nærmere ni mil, uten alt for mange muligheter til taktiske framstøt kjørerne i mellom. Foreløpig er ingen meldt inn til Karasjok, men drøye 6 mil fra sjekkpunktet ble ei gruppe på tre oppservert på Tana-elva - med det som trolig er Aki Holck - i tet, fulgt av Katy Meier og det som så ut til å være Erle Fratnzen. (foto: Vegard Krogh)

Alle kjørerne må ta ut resterende hviletid i Karasjok, pluss det de måtte ha igjen av såkalt utjevningstid. Det betyr at man kan vite umiddelbart etter ankomst hvem som kan starte først ut og dermed lede løpet "realtime". Usikkerheten ligger i at noen kjørere kan ligge et stykke bak teten, men likevel starte ut først p.g.a. at de har tatt ut mer hvile tidligere i løpet. Dermed er Karasjok en svært viktig stasjon for å beregne utviklinga seinere i løpet.

For øvrig står vår ekspertkommentator, Trond Ørslien fast på at både Katy Meier og Erle Frantzen trolig har guts nok til å være med i tetstriden helt fram til målgangen i Alta i løpet av mandag en gang.

Partnere