Finnmarksløpet

Webshop

Stort show på Tana bru

Skrevet av: Kjetil Vaage Øie/Harald Einarsson (foto)
Dato: 05.03.2006 16:57

Da Harald Tunheim kom først frem til Tana bru rundt kl 16:45 ventet et stort show. Noen hundre personer hadde møtt frem for å se Tunheim ankomme til rekordtid. Tunheim fikk med seg en sjekk på 2500 kr og en ulltruse som skulle verne om edle deler.


MARKED: Handelen med lokale produkter gikk bra i sprengkulda i Tana.

Fyrverkeri, musikk og isskulpturer hadde fått folk til å trosse kulden og møt opp mannssterke. Ordfører Ingrid Smuk Rollstad deler ut en sjekk til de tre første som ankommer Tana bru. Ettersom det ble rapportert om temperaturer helt ned til -37 grader mente Rollstad at ulltrusen kunne komme ekstra godt med videre.


SNØ OG IS: Såvel kommunenavnet, som ulike skulpture og et gedigent
hundespann er skapt av snø i Tana bru.

Rekordtid

Tunheim ligger i overkant av to timer foran neste kjører på etappen. Med seg i sleden hadde Tunheim ett brev sendt fra Alta til sametingsrepesentant Janos Trosten (bildet til høyre). Brevet ble sendt etter at Trosten i fjor kritiserte Posten for å somle og mente at det gikk fortere å frakte post med hundeslede. Brevet til Janos Trosten brukte litt over ett døgn. Visstnok ett døgn raskere en Posten klarer den samme strekningen.


FINNMARKSLØPSKAFE:En egen kafe med Finnmarksløpet på storskjerm, var
åpen under festivalen i Tana.

-Knallshow

Etter Harald Tunheims passering fortsatte showet med moteoppvisning, musikk og god mat og drikke til publikum som valgte å trosse kulden. Nestemann ble fjorårsvinner Roger Dahl som nr. to, tett fulgt av Ketil Reitan og Tore Bergby. Også Dahl og Reitan fikk gavesjekk fra næringliv og kommune i Tana.

Folkefest

Flere hundre mennesker var med på de ulike arrangementene denne søndagen. Vintermarkedet foregår i flere dager og inneholder en rekke spennende tilbud, med passering av Finnmarksløpet som ett høydepunkt.

Partnere