Finnmarksløpet

Webshop

Tunheim imponerer stadig på vei mot Skipagurra

Skrevet av: Dag B. Urdal
Dato: 05.03.2006 16:13

Harald Tunheim fortsetter å imponere. Han har tydeligvis svært gode hunder og kjører dristig på veien over til Tana og sjekkpunktet på Skipagurra. Spørsmålet er om drivet han nå har lagt seg på, holder helt til mål. På den andre sida, vet de som kjenner ham - at han har klart tilsvarende bragder før.

Med ei kjøretid på drøye 5 timer fra Skoganvarre til Levajok natt til i dag, satte Tunheim faktisk etapperekord. Det understreker både den formen spannet hans er i , samt det faktum at satser alt på å være kortest mulig i sporet. Dermed trenger hundene tilsvarende mindre hviletid, en taktikk han har benyttet med hell også tidligere. Han fulgte samme taktikk i fjor, noe som holdt nesten helt til mål.

Men det er flere ringrever som er med i år. Snorre Næss er en av dem. Han kjører helt konsekvent 6 timer på - 6 timer hvile, uavhengig av om det passer med sjekkpunktene. Det er den rytmen han har funnet at passer best for sine hunder. Dermed blir det også svært vanskelig å følge med i hvordan han ligger an, før han eventuelt plutselig slår til mot slutten og går opp i tet.

I skrivende stund får vi beskjed om at Tunheim ble klokka inn på Skipagurra 17.02, en hel time før forventa tid. Han hadde uforskammet spreke hunder. Det tyder bare på at han ikke har kjørt for hardt.

Partnere