Finnmarksløpet

Webshop

Freser på

Skrevet av: Hilde Porsanger (Tekst og foto)
Dato: 05.03.2006 06:04

Jan Øystein Dervo freser på fra start allerede for å komme raskt i mål under årets Finnmarksløp. Han har det travelt med å komme hjem til sin nyfødte datter og innrømmer at han tenker mye på henne i timene bak på sleden.

Det er ikke fritt for at den nybakte pappa’n har tenkt mye på den lille prinsessa si, og han ble nok ikke så rent lite overrasket da det plutselig var hester i sporet oppe ved Jotka. -Den ene var såpass nærgående og sto i løssnøen og sparka etter hundene, da fryktet jeg at det skulle gå galt og at jeg allerede der måtte sette igjen en hund. Heldigvis gikk det bra og jeg har alle åtte hundene i god behold. På turen over fjellet har hundene løpt sitt løp og det har vært fint driv i spannet. Nedkjøringen til Skoganvarre var veldig steinete og Dervo må skifte belegg på meiene før han kan fortsette til Levajok.

Må planlegges

For å ikke havne i samme situasjon som Jan Øystein har gjort i år så har han bare et råd å komme med. Barna må lages under Finnmarksløpet for at de ikke skal komme under løpet.
Babyen har det bra og da smiler jeg sier han mens han steller hundene.

Partnere