Finnmarksløpet

Webshop

Harald Tunheim først inn til Skoganvarre

Skrevet av: Dag B. Urdal
Dato: 04.03.2006 20:22

Harald Tunheim fra Alta kom først inn til Skoganvarre i kveld, i iskald vind og bitende kulde. Dermed har han alt kjørt seg opp i lederposisjon i åpen klasse over Finnmarksvidda. Han kjører hardt for å ha mest mulig å gå på utover i løpet, all den tid han ikke kjenner konkurrentenes taktikk. Det eneste han foreløpig vet er at Roger Dahl og Arne Karlstrøm puster ham i nakken.

Kjørerne i åpen klasse (1000 km) og begrensa klasse (500 km) kjører i samme trase fram til neste kontrollpunkt som er Levajok, nærmere ni mil videre over fjellet fra Skoganvarra, før de skiller lag.

Erle kjører fort

Mens Tunheim, som må tåle favorittstemplet i sin klasse, ikke overraskende ble klokka først inn på Skoganvarre, var det vel så interessant at Erle Frantzen fra Pasvik - som kjører begrensa klasse - kom inn rett bak Tunheim. Hun må ha kjørt oppsiktsvekkende raskt over fra Jotka, og bekrefter med det at jentene ser ut til å dominere denne klassen i år.

Ellers vil vinden avta noe utover natta i følge Meteorologisk Institutt, men det blir fortsatt kaldt med temperaturer ned mot minus førti på utsatte strøk. Dermed holder nok sporene seg bra, selv om det krever desto mer energi av hundene å holde det gående i det kalde været. Det kan fort forrykke rekkefølgen kjørerne i mellom, til fordel for de mest erfarne langsdistansekjørerne. Ikke desto mindre ligger kjørerne tett som perler på ei snor inn til dette sjekkpunktet.

I følge siste oppdatering (kl 21.00) ser det ut som om Hans Petter Dalby fra Skedsmo - som kjører det lange løpet, også han en erfaren kjører, foreløpig er den eneste som har forlatt Skoganvarre. Så ennå kan ingen ta noe som helst for gitt. Finnmarksløpet er like uforutsigbart som vanlig!

Partnere