Finnmarksløpet

Webshop

Tusenkunstner fra Tana

Skrevet av: Hilde Porsanger
Dato: 01.03.2006 21:25

I fjorårets Finmarksløp startet Jan Øystein Dervo fra Tana i Finnmark med en hjemmelagd slede. Halvveis ute i løpet ble den byttet ut med en lettere og Jan Øystein avsluttet sterkt til en tredje plass i Finnmarksløpet 500 km. Dermed ble han beste mannlige kjører

Den 43 år gamle tanaværingen spekulerer litt i utstyr og kommer frem til spennende løsninger som testes ut under trening og løp. Han har sammen med samboer May Britt sydd alt av sokker og dekken til hundene, det fungerte så bra at det ble en liten bedrift av det.

Etter å ha testet den selvlagde sleden til Skoganvarre, ble den byttet ut med en lettere slede og farten økte. Han klatret stadig på resultatlista og kom inn som nr 2 i Karasjok. En stund ledet han også løpet uten å selv være klar over det da Hilde Askildt, som ledet løpet, kjørte feil. Etter siste obligatoriske hvile lå han bare et lite minutt bak Hilde Askild (midten). Det lå an til en spennende sluttspurt til mål og han kom i mål som nr 3 også bak Kati Meier (t.v), med en sliten hund i sleden.

I år har han byttet ut to av hundene med to ung hunder, ellers er spannet det samme som i fjor. Han er spent på de nye hundene, og har troa på dem for han har sett at det er mye i dem.

Denne sesongen har Dervo kjørt noen småløp og under Bergebyløpet fikk han en flott gjennomkjøring med sjekkpunktrening på de nye hundene.

Jan Øystein hadde egentlig tenkt å kjøre FL1000 i år, men handleren hans har pådratt seg en stor bul på magen og den ser ikke ut til å ville gi seg heller som han sier, derfor blir det FL500 på han også i år.

- Det er mange gode kjørere med i år så det er vel bare opp til hundene å løpe sitt løp så får vi se om det holder, sier Jan Øystein.

Partnere