Finnmarksløpet

Webshop

Samarbeid om dyrevern og dyrehelse

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 28.02.2006 21:15

Mattilsynet og Finnmarksløpet samarbeider med felles fokus på ansvar og kontroll på dyrehelse og dyrevern under årets løp.

I forbindelse med Finnmarksløpet 2006 har Mattilsynet og Finnmarksløpet arbeidet sammen om å vektlegge dyrevern og dyrehelse ved årets Finnmarksløp. Allerede sommeren 2005 begynte arbeidet mot løpet i 2006. Begge parter har som mål å fokusere på ansvar og kontroll når det gjelder smitteforebygging og dyrevelferd. Blant annet skal utenlandske hundespann være vaksinert mot rabies og parasittbehandlet mot ecinococcose etter gjeldende norsk regelverk.

Mattilsynet har opprettet en egen prosjektgruppe vedrørende årets Finnmarksløp, som ledes av veterinær Gudrun Ullvang. I denne gruppen har en vurdert vektlegging av tilsyn under løpet og informasjon til Finnmarksløpet. Mattilsynet vil på torsdag før løpsstart, sjekke alle hundespann av utenlandsk opprinnelse.


SAMARBEID: Rennleder Marit H. Honerød og sjefsveterinær
Marit Holm, flankerer Mattilsynets Gudrun Ullvang og
Vibeke Elvenes

Dette ut fra en risikovurdering vurdert med hensyn til status på dyrehelsa her i landet. Videre i løpet vil Mattilsynet utføre en stikkprøvebasert kontroll med vekt på dyrevelferd og dyrehelse generelt.

Finnmarksløpets eget veterinærteam, med mangeårig sjefsveterinær Marit Holm i spissen, vil også følge opp disse kravene. Gjeldende norske krav mht dyrehelse og dyrevelferd er bygd inn i Finnmarksløpets egenkontroll. Veterinærteamet fra Finnmarksløpets, med 5 veterinærer følger opp dette gjennom en grundig sjekk av alle hunder på hvert sjekkpunkt. Veterinærteamets oppgave er å undersøke hundene for eventuelle skader, behandle disse og om nødvendig ta hundene ut av løpet.

Disse personer kan kontaktes for flere opplysninger:

Mattilsynet v/Gudrun Ullvang, tlf 784 32 550

Finnmarksløpet v/ Marit Holm, tlf 91776914

Partnere