Finnmarksløpet

Webshop

Storslått tv-satsing

Skrevet av: Kari B. Thomassen
Dato: 02.02.2006 09:54

TV-Nord satser i år stort på dekning av Finnmarksløpet. Med egen buss, tre kamerateam og egen kurér skal vår lokale tv-kanal oppdatere Vest-Finnmarks befolkning med resultater, intervjuer og andre spennende godbiter under tre daglige sendinger.

For den som ikke skulle få nok med tre sendinger - og for de som ikke har tilgang til TV-Nord - legges alle reportasjer ut på internett med direkte lenk fra Finnmarksløpets hjemmeside.

Arbeidsmengden som venter er ikke liten; i motsetning til vanlige idrettsarrangementer, går Finnmarksløpet døgnet rundt. Det betyr at reportere på jakt etter gode historier stadig må være klar for å snappe dem opp på lyd og bilde, uavhengig av soloppgang og solnedgang. Når reportasjen er ferdig redigert, blir lyd og bilde sendt over til studio i Alta gjennom bredbånd.


Foran: Trond Anton Andersen. Midten: Benedicte Lyng, Henriette Jordheim,
Runa Schwebs, Victor Halvorsen. Bak: Rune Berg og Torgeir Jonas.

- På noen av sjekkpunktene finnes det ikke bredbånd, så vi har leid inn en kurér som har i oppdrag å frakte reportasjen fra produksjonsstedet til nærmeste bredbåndsuttak, sier produksjonssjef Trond Anton Andersen.

Nyhetene skal altså fram, uavhengig av "primitive" forhold. Ikke skal dette være til hinder for kvaliteten heller.

- Vi satser på å produsere god TV, det skal være spennende og holde bra kvalitet. Dermed håper vi å fange så mange seere som mulig, konkluderer Andersen.

Sjekk http://www.tv-nord.no/

Partnere