Finnmarksløpet

Webshop

Gratis startkontigent til Vidar Løkeng

Skrevet av: Arne Oddvar Nilsen
Dato: 16.01.2006 20:34

- Kan trygt si at dette kom godt med på et heller knabert budsjett. Hovedsponsoren, dvs. fruen i huset, ble også skikkelig fornøyd, sier en glad vinner, Vidar Løkeng fra Malangen i Troms. Nå gleder han seg til å starte for sjette gang. -Finnmarksløpet er rett og slett et fantastisk arrangement og en utrolig opplevelse å kjøre.

Finnmarksløpet trekker hvert år ut en vinner av fri startkontigent blant alle som er påmeldt innen påmeldingsfristen. I år ble Vidar Løkeng trukket ut av hatten. I år er de sjette gang han står på startstreken og han gleder seg.

- Som dedikert åttespannskjører kunne jeg jo tenkt meg et noe lengre åttespannsløp, men hvem vet??? Sender en hilsen til alle frivillige, både de jeg kjenner og de andre. Det er jo disse som gjør løpet, de stiller opp og hjelper til og holder alt i gang når vi kommer inn og ikke alltid er like blide, sier han.

Ellers er ambisjonsnivået hans sterkt preget av små barn og mye jobb. Slik vil det være også noen år fremover og Finnmarksløpet for Vidar nå handler om å kose seg på tur med bikkjene .
- Men jeg blir like fascinert over hvor fort jeg faktisk kan kjøre når jeg trener så vidt lite, sier han. Men han innrømmer å ha flotte elever hos seg i år og som gjør en kjempejobb med bikkjene.

- For meg gir Finnmarksløpet meg en mulighet til å vurdere bikkjene hver år mtp. videre avl. Målet mitt i år vil nok som i fjor være å holde avstanden til teten på mindre enn 4 timer, det er jo for så vidt ambisiøst nok, men lite trening eller ikke så har jeg virkelig bra bikkjer nå. Får inderlig håpe at jeg greier å jekke ned konkurranseinstinktet nok til ikke å ha det for travelt, som gammel nordisk kjører er det ikke lett å ta det med ro vet du.

Vidar er er lærer ved Folkehøgskolen 69Nord og understreker at elevene innsats er svært viktig for at han kan kjøre Finnmarksløpet med hunder som er i god form.

- Skriv det, så blir nok elevene glade og ikke minst sjefen som kanskje får litt reklame for skolen, sier han til slutt.

Partnere