Finnmarksløpet

Webshop

Start og mål på Alta sentrum?

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 06.12.2005 21:52

Om to-tre år kan en all-aktivitetsløype for tur, ski, hundekjøring og kanskje snøscooter rett fra Alta sentrum og ut i naturen være en realitet. Alta kommune jobber nå med en ny arealplan for sentrumsområdet, hvor dette er blr vurdert. Men allerede til Finnmarksløpet 2006 kan en midlertidig trasè bli tatt i bruk slik at kjørene ikke lenge krysser målstreken i Øvre Alta, men midt i byen.

Finnmarksløpet har i alle år hatt et godt samarbeid med Alta kommune. Et samarbeid som begge parter ønsker å videreutvikle. Ved siden av å støtte arrangementet økonomisk vil kommunen i enda større grad være med å tilrettelegge for løpet med praktisk support.

Det har lenge vært et uttalt mål i Finnmarksløpet å få innkomsten på konkurransen på den samme arenaen som starten, altså i gågata i Alta, som på mange måter har blitt en paradegate for Finnmarksløpet. Alta kommune jobber med en arealplan for sentrumsområdet som vil være klar i løpet av 2007. Denne planen vil trolig inneholde en all-aktivitetsløype for tur, ski, hundekjøring og kanskje scooter fra sentrum av Alta og ut i naturen. På den måten vil man være med på å styrke Alta og byens profil i forhold til bl.a.nærhet til et fantastisk turterreng rett utenfor byens sentrum. Det jobbes også med å få opp en Finnmarksløpsportal som skal stå permanent i gågata for å markere byens tilknytning til løpet hele året.


MIDT I BYEN: De siste årene har Finnmarksløpet startet midt i sentrum av Alta, slik dette bildet
tatt fra helikopter startdagen i 2004 viser

Mens vi venter på denne løypa er kommunen og Finnmarksløpet i gang med å se på om vi kan finne noen midlertidige løsninger på en trasè inn til gågata i forbindelse med innkomsten, slik at både start og målgang kan skje på sentrum allerrede i 2006.

Befaringer er gjennomført og en trasè er funnet. Nå gjenstår blant samtaler med de private grunneierne som berøres, for å få deres tillatelse til å legge løypa over deres eiendommer. I tillegg må en del andre praktiske spørmål løses før vi kan få en avklaring om kjørerene skal krysse mållinja på Alta Strand Camping eller i gågata ipå Alta sentrum.

Se Altapostens web-kamera fra Alta sentrum her

Partnere