Finnmarksløpet

Webshop

Planleggingen er godt i gang i Øst-Finnmark

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 24.11.2005 16:46

Torsdag 17. november ble det avholdt planleggingsmøte i forbindelse med Finnmarksløpet 2006, på Varanger Samiske Museum i Varangerbotn i Nesseby. Alle de tre kommunene som er berørt av Finnmarksløpet i østfylket var behørig representert. Engasjementet er på topp og både det praktiske i forhold til selve løpet, allerede planlagte aktiviteter og nye ideer ble diskutert på møtet.

Hanne Rosenberg, daglig leder i Finnmarksløpet, kunne fortelle at opplegget rundt selve løpet blir omtrent som i fjor. Det er meldt på 48 spann i 8-spann klassen og 36 spann i den åpen klassen. Nytt av året er at man har dannet "Finnmarksløpets Venner", som skal ivareta de ca 350 frivillige som jobber iherdig for at man skal få til dette fantastiske arrangementet hvert år.

Lokalt jobbes det tett mot Tana Vintermarked i Tana, og har også som tidligere, lagt opp til aktiviteter rundt sjekkpunktene i Kirkenes, Neiden og Varangerbotn. Fjorårets isskulpturer i Tana ble en suksess, som man nå vurderer å ha som gjennomgangstone, og overfører det til de to andre berørte kommunene også. Det er dessuten kommet forslag om å lage "En hunds dagbok", og få dette publisert i bilaget om Finnmarksløpet til Nordlys. Dette kan være med på å belyse hvordan hundene har det før, under og etter løpet. Denne ideen er viereformidlet til Nordlys.


Finnmarksløpet og vafler: Stort fremmmøte og stort engasjement preget planleggingsmøtet på
Varanger museum. Vaflene smakte også godt. Foto: Åshild Bye

Man ønsker nå å involvere næringslivet i større grad, spesielt reiselivsnæringen, og ikke nødvendigvis begrenset til bare de som driver med hund.

Neste møte i planleggingsgruppa er planlagt 10.februar 2006

Besøk samarbeidskommunene her

 

 

Partnere