Finnmarksløpet

Webshop

Sørlie og Hooley på Finnmarkskonferansen i Alta

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 08.09.2005 17:42

Finnmarksløpet ble et viktig tema under Finnmarkskonferansen i Alta den 7. og 8.september. På talestolen under konferansen som samlet 230 deltakere, stod både Robert Sørlie, Finnmarksløps- og Iditarodvinner og direktør for Iditarod, Stan Hooley (bildet). I tillegg var også Finnmarksløpets AS sin styreleder, Nina Prebensen en av foredragsholderne.

Finnmarkskonferansen hadde reiseliv og kulturbasert næring som tema i år. Gjennom en rekke innlegg, debatt og samtaler, ble videreutvikling, muligheter og utfordringer innenfor disse næringen diskutert.

Robert Sørlie snakket om hvordan man kan lykkes, hvordan man kan nå sine mål og brukte av sine erfaringer fra Finnmarksløpet og Iditarod for å underbygge dette.


Stan Hooley er mannen som har ledet Iditarod de siste 12 årene og som har vært en nøkkelmann bak den fantastiske utviklingen løpet i Alaska har hatt i forhold til medieinteresse, publikumsinteresse, inntekter og profesjonalitet det siste tiåret. Hooley uttrykte sterk tro på at en lignende utvikling er mulig også for Finnmarksløpet og mener å se mange likheter mellom Alaska og Finnmark som styrker ham i troen på dette.

Styreleder Nina Prebensen, som er lektor ved Høgskolen i Finnmark, brukte Finnmarksløpet som et eksempel på hvilke muligheter, men også utfordringer som man kan møte når kultur skal selges.

Vi kommer tilbake med mer om Hooleys, Sørlies og Prebensens foredrag senere.

Partnere