Finnmarksløpet

Webshop

Imponert over mediedekningen.

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 24.08.2005 17:53

- Jeg visste at Finnmarksløpet får mye oppmerksomhet, men at dekningen var så stor, også utenfor fylket vårt, var en positiv overraskelse som gleder meg. Det sier Bjørn Søderholm, ordfører i Porsanger kommune i Finnmark som for kort tid siden møtte flere representanter for Finnmarksløpet.

Under ett møte med Finnmarksløpets representant, daglig leder Hanne Rosenberg, fikk porsangerordføreren forelagt en oversikt over mediedekningen av årets Finnmarkløp og ble tydelig imponert over dekningen.

Finnmarksløpet overvåker mediene

Finnmarksløpet kjøper hvert år en tjeneste hos medieovervåkningsbyrået Observer. De overvåker alle norske medier herunder; aviser, magasiner, TV, radio, tekst-TV o.s.v. og plukker opp alt av artikler og annet som omhandler Finnmarksløpet i perioden februar og mars hvert år løpet går. Løpet får fortløpende alle klipp fra alle landets aviser og oversikt hvilke andre steder løpet er omhandlet i programinnslag eller lignende. Etter perioden får Finnmarksløpet en publiseringsrapport og fra i fjor til i år har løpet hatt en god økning på dekningsgrad, d.v.s.; hvor mange når vi ut til.

I 2004 hadde vi en dekningsgrad på 14 000 000 og i år var den steget til 26 000 000. Årets presseklipp er samlet i to store permer og viser at det er ikke få spaltemeter som er viet løpet.

- En ting er når jeg presenterer disse tallene, sier Rosenberg, men når jeg kommer med de store permene blir folk imponert. Det blir så konkret og tydelig hvor stort dette er. Når man så ser på alle treffene på vår side www.finnmarkslopet.no som i fjor var på 4 000 000 og i år på over 6 000 000 treff i løpet av noen hektiske uker i mars, så er vi veldig fornøyd og ser at mediene er interessert i løpet vårt.

Porsanger kommune vil samarbeid

Løpet har gått gjennom Porsanger i mange år og begynnelsen av 90-tallet forelå det et samarbeid mellom Finnmarksløpet, næringsliv og kommune i Porsanger. I de senere årene har dette imidlertid ligget noe brakk, men man ønsker nå å ta opp denne tråden igjen. I første omgang ga ordføreren løpet noen utfordringer som skal følges opp i løpet av høsten fra løpets administrasjon.


Møtet med ordfører Søderholm ble avsluttet med at Stig Martin Arctander, forfatteren av
Finnmarksløpsboka overrakte boka til ordføreren med gode håndtrykk og ønske om et framtidig
samarbeid. Foto: Hanne Rosenberg

Partnere