Finnmarksløpet

Webshop

Robert Sørlie og Stan Hooley fra Iditarod til Finnmarkskonferansen!

Skrevet av: Hanne Rosenberg/Finnmarksløpets pressetjeneste (f
Dato: 28.06.2005 12:15

Finnmarkskonferansen 2005 går av stabelen 7.-8.september i Alta. I år er tema for konferansen: reiseliv og kulturnæring, med et sterkt fokus på Finnmarksløpet. Blant innlederne finner vi dobbeltvinner av Iditarod Robert Sørlie og direktør for Iditarod, Stan Hooley. Også styreleder i Finnmarksløpet AS, Nina Prebensen er en av innlederne.

Det var en stor nyhet i miljøet rundt Finnmarksløpet da det ble kjent at sentrale personer knyttet til sledehundkjøring skal innlede på denne konferansen. Sørlie, Hooley og Prebensen skal innlede sammen med både nasjonale og internasjonale næringslivsleder. Dette er en prestisjefylt konferanse og det er derfor av stor betydning for Finnmarskløpet og sporten at tema har kommet på denne konferansen.

Stan Hooley har ledet Iditarod i en årrekke og i dag framstår løpet som en suksess både sportslig, kulturelt og økonomisk. Det er også det siste han skal fokusere på i sitt tema som heter: "The Iditarod, a focus on the business side of The Last Great Race".

Reiselivssjef i Finnmark Jens Harald Jensen uttaler: - Det å få den globale størrelsen Stan Hooley til konferansen vil kunne være med på å gi Finnmarskløpet sin rettmessige plass i rampelyset.
- Vi som står nær løpet ser hvilken "juvel" løpet er og hvilke muligheter som er knyttet til løpet både på det regionale plan og også i større sammenhenger, sier han. Jensen er selv foredragsholder på konferansen og medlem av programkomiteen.

Finnmark som region står overfor en rekke utfordringer og muligheter. Fiskeri og fiskeripolitikken har skapt sine utfordringer. Dette har bl. a. ført til at man nå i større grad ser på kultur og reiseliv som satsningsområder. Man har et ønske om å snu holdninger og skape optimisme.

Robert Sørlie har som mangeårig vinner av både Finnmarskløpet og Iditarod vist hvordan stor innsats, målbevissthet og motivasjon kan skape suksess. Temaet hans er: "Seiersvilje, motivasjon og utholdenhet som grunnlag for suksess". Dette tema kan være med på å skape entusiasme og derigjennom være et bidrag knyttet til inspirasjon og motivasjon i det videre arbeidet med de utfordringene regionen står overfor.

Nina Prebensen er styreleder i Finnmarksløpet AS, førstelektor på høgskolen og foredragsholder på konferansen. Hennes tema er: " Når kultur skal selges -utfordringer og muligheter!". -Jeg ser fram til konferansen og det er med glede vi ser at sporten vår er en viktig del av temaene på konferansen. I likhet med reiselivssjef Jensen ser jeg hva det betyr å få Finnmarskløpet på denne dagsorden, slik at næringslivet i større grad ser hvilke muligheter som ligger i dette arrangementet, sier Nina.

Mer informasjon om konferansen finnes på www.finnmarkskonferansen.no

Partnere