Finnmarksløpet

Webshop

Resting rabbit

Skrevet av: Maria Seim Ruud
Dato: 12.03.2005 20:44

Inn lørdag kveld, klokka 20:09, kom årets mest opplagte hundekjører. Jan Vidar Dahle kunne brilljere med hele 110 timer med hvile iløpet av Finnmarksløpets 1000 kilometer. Samtidig er han jevnt over imponerende hurtig i sporet.

Helt fra Sirbma til målstreken i Alta har dette spannet vært det raskeste på samtlige etapper. Men denne hundekjøreren er intet dovendyr, Jan Vidar har en klar filosofi med kjøringen sin.

- Jeg liker at hundene springer og ikke bare lunter av gårde, derfor sverger jeg til masse hvile og effektiv kjøring. Minst like viktig er det at det er slik jeg får glade bikkjer, sier hundekjøreren som aldri lar det gå lenger enn 5 timer mellom hver pause.

Jan vidar Dahle gikk ut fra start med 4 hunder på kun 20 månder. Alle fire sto i kveld på målstreken, og det i bemerkelsesverdig fin form

- Målet var å gjøre detter til god opplevelse for unghundene og det har jeg klart, sier Jan Vidar førnøyd.

En fantastisk opplevelse for mannen på sleden har det også vært.

- Men disse hallusinasjonene alle snakker har jeg dessverre ikke fått oppleve, flirer han.

Veterinæren som sjekket disse bikkjene fastslo at dette spannet godt kunne gå 1000 kilometer til. Noe som er et kompliment til en hundekjører som er opptatt av å ikke komme hjem med utslitte hunder.

Løpet var nøye planlagt og entréen regissert til fingerspissen, men innkomsten ble likevel litt tidligere enn hva planen tilsa.

-Søndag ved høylys dag skulle min entré være. Som indianerne i Ingstads bøker. De la seg til å hvile like utenfor landsbyen for å kunne vende hjem uthvilte, rakrygge og ved høylys dag. Aldri som slagne desperate mennesker i ly av mørket. Det med høylys dag bommet jeg litt på, men utkvilt og rak i ryggen er jeg, sier Jan Vidar med glimt i øyet og istapp under nesa.

Partnere