Finnmarksløpet

Webshop

Karlstrøm og Brennodden i mål!

Skrevet av: Tomas Solheim
Dato: 11.03.2005 19:35

Klokken 18.40 ankom Arne Karlstrøm mål på en sjette plass. Nesten kvarteret etter fulge Kjell Brennodden på en sjuende. Brennodden tok innpå nesten en halvtime på Karlstrøm etter siste passering på Jotka, men det holdt inn for Karlstrøms del.

De virket begge slitne, men fornøyd med endelig å komme i mål. Begge meldte om vanskelige kjøreforhold, kramsnø gjorde det vanskelig å ta seg fram. Brennodden sa det slik;- Jeg trengte hvertfall ikke å bremse!

Karlstrøm som kun hadde igjen seks hunder i spannet, syntes det gikk utrolig trått på slutten med vind og dårlig gli. På spørsmålet om han var fornøyd med plasseringen svar te han:- Jeg er veldig fornøyd i forhold til hvor mye tid og ressurser jeg bruker på dette, når jeg vet hva mange av de andre løperne legger i dette! Han syntes ikke at han fikk helt opp farten i spannet, litt skuffet var han over hva noen av hundene presterte. Kjell mente at han hadde innsett litt for seint at disse ikke holder helt mål. Han var imidlertid tilfreds med et par av unghundene. Han var fornøyd med en taktisk manøver han gjorde på Levajohk hvor han kjørte rett igjennom passeringen, noe som gjorde at han kjørte forbi flere konkurenter.

Arne er en av veteranene i Finnmarksløpet og det blir vel ingen stor overaskelse om han også stiller til start neste år.

Kjell Brennodden er heller ikke noen nybegyner i Finnmarksløpet var godt fornøyd med hva han og hundene presterte. Han har et spann med mange unghunder som han syntes klarte seg bra. Kjell syntes det var godt å komme i mål og endelig snakke med folk igjen, det kan vel bli litt ensomt å kjøre alene så lenge. I likhet med Karlstrøm syntes Brennodden at de siste kilometrene hadde vært et skikkelig slit. Sønnen hans Jo Are deltok også i 500 km. klassen og han ventet på ham i målområdet. Så da fikk han straks snakke med sin kjære der hjemme på telefon.

Partnere