Finnmarksløpet

Webshop

Roger 49 minutter etter Tunheim

Skrevet av: Ingrid Pedersen
Dato: 10.03.2005 17:10

Roger Dahl ankom sjekkpunktet i Karasjok kl. 16:41, 49 minutter etter Harald Tunheim. Han var enig med Harald om at det hadde vært veldig tungt oppover elva fra Levajok til Karasjok. - Egentlig er jeg vel for gammel til det her. Det burde jeg jo ha visst etter så mange år, flirte han ved ankomst.

Allikevel så ikke alderen ut til å plage Roger mens han stelte hundene etter ankomsten. Tvert imot virket veteranen, med nitten starter i Finnmarksløpet i godt humør og tydelig glad for å motta samboeren som er på plass for å heie på ham. To mil før sjekkpunktet ble avstanden mellom ham og Tunheim klokket til 30 minutter, mens den hadde økt til 49 minutter inn på sjekkpunktet. Dette skyldes, ifølge Roger, først og fremst problemer rett før sjekkpunktet.

- Hundene ville gå opp til et gamle sjekkpunktet nede ved campingen i Karasjok. Det kostet meg sikkert ti minutter å få dem på rett vei. Sånn kan skje når man har med gamle ledere som har vært her før, smiler han.

Selv om han har tapt en del, har han ikke gitt opp,men mener det nå er Harald Tunheim som har regien i løpet.

- Skiftet kom i natt da han kjørte rett gjennom sjekkpunktet i Sirma. Jeg skjønte at han nok hadde hvilt ute i sporet, men hadde ikke annet valg enn å følge etter. I dag på Levajok ville jeg gjerne ha hvilt litt mer, men måtte følge etter når Harald kjørte ut. Så nå er det han som har regien i løpet.

Men selv om han ikke lenger sitter i registolen, har han ikke gitt opp i kampen om seieren. Som den drevne hundekjøreren Roger Dahl er, vet han at ingenting er avgjort før førstemann har passert målstreken.

Partnere