Finnmarksløpet

Webshop

Harald først til Karasjok

Skrevet av: Ingrid Pedersen
Dato: 10.03.2005 16:06

Jeg kan ikke huske å ha brukt så lang tid noen gang fra Levajok til Karasjok som i dag. Det har vært veldig tungt, med fokksnø og utrolig trått føre, fortalte Harald Tunheim etter å ha kjørt inn på sjekkpunktet utenfor Karasjok sentrum. Se Haralds innkomst til Karasjok på vår videoreportasjeside.

De åtte milene fra Levajok til Karasjok, er nesten kun elvekjøring. Etter eget utsagn var det en lang og slitsom etappe for Harald og hundene. Dårlig glid og spor som var føyket igjen, gjorde turen veldig lang og slitsom. Allikevel har han holdt betydelig høyere fart en Roger Dahl, og sikret seg ett forsprang på vel femti minutter.

Spørsmålet er om det er nok til å holde unna for Roger Dahl. Tunheim føler seg ikke trygg.

- Alt kan skje. Det er 13 mil igjen av løpet så selv om jeg har en ledelse nå, så er det ingen garanti for at det holder helt inn til mål. Nå er det ikke lenger taktikk, men kun om å gjøre å kjøre så fort som mulig. Det blir 13 mil med full fart, løping og sparking i alle bakker, sier Harald.

I Karasjok er det obligatorisk 8 timers hvilepause for alle kjørere. Derfor kan Harald ikke starte mot mål før klokken 23.52 i kveld. Det blir en lang natt mot mål, som trolig vil skje i 10-11 tiden fredag formiddag.

Partnere