Finnmarksløpet

Webshop

Sindig taktiker

Skrevet av: Hanne Larsen Hajdari
Dato: 11.03.2003 03:23

Ved kafebordet på campingplassen i Neiden sitter to høggrolige herremenn og venter på fjorårsvinner Rune Johansen. Steinar Jon Eriksen og Ragnar Glomseth er handlere for Johansen som har kjørt ut fra Skippagurra i formiddag som nummer fire. Johansen er den eneste av kjørerne i tetsjiktet som har tatt ut den obligatoriske 12 timers hvilen.

- Alt går som planlagt, det var helt perfekt å ta 12 timers pausen ved Skippagurra. Det er etter 30 mil, noe som er helt vanlig i forhold til tidligere år. Dessuten er det ikke vits å ta noen sjanser. Det var ruskevær og like bra å roe ned, bedyrer Steinar Jon Eriksen.

- Det var nok lurt å ta hvilen på Skippagurra. Det er ikke bra å kjøre hundene for hardt tidlig i løpet slik at de ikke klarer å hente seg inn igjen, skyter Glomseth inn.

Rune er kjent for å være en sindig taktiker og det kan se ut som om han vet hva han gjør også denne gangen. Det har gått veldig fort i sporet og han er den som har kjørt raskest så langt.

- Rune er den som har raskeste etappetider mellom sjekkpunktene. Hundene er friske, føret er bra og gliden er god, bekrefter Ragnar Glomseth. Nå venter de bare på at Rune og spannet skal komme inn til Neiden ved 5-6 tiden.

- Vi tror han kan komme allerede ved 5 tiden. Hundene virket utrolig pigge ved Skippagurra. Nesten som om de skulle ut på et nytt løp, sier Eriksen optimistisk. Guttene tror ikke de blir lenge på Neiden i kveld.

- Nei, Rune blir maks 4 timer her, mener de to handlerne.

Steinar Jon og Ragnar handler for Rune Johansen. Foto Jon Are Wilhelmsen

Partnere