Finnmarksløpet

Webshop

Tunheim uten stopp i Sirma

Skrevet av: Olav Hatlen
Dato: 09.03.2005 20:32

Roger Dahl var førstemann til Sirma og fikk tid til litt foring og hundestell før Harald Tunheim ankom 45 minutter etter. Men ringreven Tunheim gjorde et dramatisk sjakktrekk og kjørte rett gjennom sjekkpunktet uten pause. Dermed kastet Roger seg på sleden etter ham, og de to følger nå tett etter hverandre, med Tunheim i tet. Godtgående Tore Bergby ankom forøvrig sjekkpunktet som nummer tre, to timer etter at de to lederne hadde kjørt ut. Han bevilget seg en pause på kun 14 minutter før han kjørte videre.

Fra sjekkpunktet får vi opplyst at det er kaldt og fint vintervær, men det kom innpå 20 centimeter nysnø i natt, og det skaper utfordringer for kjørerne. I følge Roger skal det ha vært tungt og trått, med dårlig gli.

Sjekkpunktansvarlig, Eva Marie Røen, forteller ellers at hundene etter forholdene ser ut til å være i god form, men hun legger til at de nok sliter ekstra pga føret.

Tunheim har forøvrig kjørt den syv mil lange etappen fra Varangerbotn 12 minutter raskere enn Roger Dahl. De to lederne kjører begge videre med ni hunder.

Partnere