Finnmarksløpet

Webshop

May-Conny tredje raskest til Varangerbotn

Skrevet av: Ingrid Pedersen
Dato: 09.03.2005 18:18

May-Conny Johansen har sammen med Hans Petter Dalby og Petter Jahnsen kjørt raskest på de 88 kilometrene fra Neiden til Varangerbotn. May-Conny ankom sjekkpunktet 14:30 og holder nå på å fore og stelle hundene sine. -Hundene så veldig friske og fine ut, sier handler Steinar Eriksen som skal varte opp koteletter til May-Conny når hun er ferdig med stellet av hundene.

May-Conny og Hans Petter Dalby har nå fått opp stor fart i spannene sine. På strekningen fra Neiden til Varangerbotn er det bare Petter Jahnsen som har kjørt litt raskere. May-Conny var svett etter å ha sparket og sprunget bak sleden.

I følge handler Steinar Eriksen var May-Conny rask og god på stasjonene både i Neiden og Varangerbotn og hun har jobbet som en helt med hundene.
- Hun har stelt og massert hundene veldig godt. Sjøl var hun pigg og i veldig godt humør, så det er all grunn til å være optimistisk for fortsettelsen, sier Eriksen.

Ingen husmorferie
May-Conny har satt ut fem halte hunder og har bare ni hunder igjen i spannet. Det samme har Hans-Petter Dalby. Det trenger ikke å bety noe for trøkket i spannet hvis vi skal tro på den legendariske hundekjøreren Sven Engholm filosofi. Han har ved flere anledninger sagt at man vinner løp på antall hunder man har satt igjen.
- Det koster mye å ha hunder i spannet som ikke jobber. May Conny har ni veldig friske og pigge hunder i spannet, men jeg ser enkelte andre kjørere drasser på litt småhalte hunder i spannet, forteller Eriksen.
May-Conny er en god hundekjører og ligger i felt med sju - åtte andre gode kjørere. Alle disse kan alle være med å kjempe om en pallplass.
- Nå skal jeg begynne å konkurrere, var det siste May-Conny sa før hun kjørte ut fra Neiden onsdag morgen. Kjøretida inntil Varangerbotn forteller at fembarnsmora fra Alta ikke akkurat er ute på noen husmorferie.

Farlig konkurrent
Ektemannen Rune Johansen er storfornøyd med kona sine prestasjoner så langt. Han synes hun har kjørt fornuftig og godt. Hun har ikke latt seg ikke stresse verken av andre konkurrenter eller av at hun hadde en liten slåsskamp mellom to hunder i spannet.
- Jeg er stolt av det hun gjør. Det er først nå hun skal begynne å kjøre litt tøffere. Nå kommer hun helt sikkert i mål, noe som var målsetningen før hun startet. Kommer hun inn blant de ti beste er det en stor prestasjon i seg selv for en førstegangskjører. En ting er i hvert fall sikkert, får hun en god plassering i år blir hun farlig konkurrent for noen og enhver i framtida. Den dama er nemlig tøff, sier en stolt Rune Johansen.

Partnere