Finnmarksløpet

Webshop

Om Finnmarksløpet

Finnmarksløpet - Europas lengeste hundeløp

Finnmarksløpet ble første gang arrangert i 1981, da med tre spann på startstreken. Den gang var hundesporten for et lite knippe spesielt intresserte. I dag ser vi at hundesporten og løpet engasjerer tusenvis av mennesker. I 2001 ble Finnmarskløpet AS etablert, med en ansatt. Fra den gang har løpet blitt proffesjonalisert og kommersialisert fra å være et lite sportsarrangement til å bli landsdelens største idretts- og kulturarrangement. Løpet har nå om lag 130 deltakere hvert år fordelt på våre tre klasser.

Merkevaren Finnmarksløpet har de senere år blitt svært solid, både som arrangement og som et felles symbol på et samlet Finnmark i fest.

Fra 2009 har NRK hatt daglige sendinger fra løpet og interessen blant det norske folket har eksplodert. Vi opplever også at publikum fra hele verden retter blikket mot Nord-Norge og Finnmark mens løpet pågår. NRKs sendinger har i snitt 400 000 seere og en seerandel på 33%. Nettsiden du nå er inne på, har nesten en million besøk når arrangementet pågår, mye takket være resultatservice og GPS-tracking som gjør at du kan følge deltakere underveis.

Starten

Løpet starter fredag kveld (FL-1200) og lørdag formiddag (FL-junior/FL-500) i uke 10 fra Alta sentrum.
Det er en folkefest med speaker, musikk og tusenvis av publikummere. For mer detaljert informasjon om starten kan du gå til programsiden. Vil du vite mer om Alta og Finnmark kan du besøke siden til North Adventure.

Våre tre klasser

Junior (6-spann) kjører 200 km, starten går i Alta lørdag og går over Finnmarksvidda og tilbake til Alta igjen. Målgang for beste deltaker er som regel søndag etter start mellom kl. 12:00 og 15:00.
500 km (8-spann)
kjører 550 km, starten går i Alta lørdag og fortsetter som en rundtur i Vest-Finnmark og tilbake til Alta igjen. Målgang for beste deltaker er som regel tidlig tirsdag morgen.
1200 km (14-spann) kjører 1195 km. Denne klassen kjører helt fra Alta i Vest-Finnmark til Kirkenes i Øst-Finnmark og tilbake til Alta. De første deltakerne forventes inn i løpet av fredag påfølgende uke. Målgangen er alltid vanskelig å forutse. Vær- og føreforhold spiller en stor rolle i løpets utvikling underveis, derfor er målgangen like uforutsigbar som været i Finnmark. Men nettopp på grunn av uforutsigbare og utfordrende værforhold, er løpet blitt svært populært for hundekjørere fra hele verden. 
Her finner du trasekart for alle klasser. 

Dersom du som publikum ønsker å følge kjørerne fra sjekkpunkt til sjekkpunkt vil du i tillegg til store sportslige begivenheter, være vitne til et utrolig samspill mellom hunder og mennesker mot krevende naturkrefter. I tillegg vil du få den unike Finnmarksnaturen og kulturen i landsdelen med på kjøpet.

Samtlige som er involvert i avviklingen av Finnmarksløpet har et felles mål - å gjøre Finnmarksløpet til verdens beste hundeløp.