Finnmarksløpet

Webshop

Kung Christer

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Dato: 21.03.2017 06:40

Finnmarksløpet 2017 er over – det ble avsluttet på best tenkelige måte.

Et utrolig Finnmarksløp er historie. De siste to dagene har vi ventet i spenning på de to renrasede spannene til Hendrik Stachnau og Christer Afseer. Tidlig mandag morgen kom førstnevnte til mål på mesterlig vis. Etter det har alles øyne vært rettet mot den grønne GPS-bobla til Christer Afséer som har stått nådeløst i ro ved siste sjekkpunkt, Jotka.

LANGT: Christer på vidda, ca 70 km før mål. Foto: Rane Kristensen.

Kl. 01.03 tirsdag la Christer Afséer ut på siste etappe, kl. 05.55 tirsdag 21. mars krysset han mållinjen i Øvre-Alta. For første gang har et spann med Alaskan Malamute-hunder fullført FL-1000. Antakelig har ingen kjørt en lengre konkurranse med AM enn Christer. En liten gruppe entusiaster var ved målgang, men publikum via facebook var langt større.

- Jeg er utrolig stolt over det hundene har prestert. Det har vært mange kilometer med tunge spor, vi ble nødt til å ta en lang hvile på Jotka 2, men det endte fint. Åtte flotte hunder til mål - jeg har greid det, sier den "lugne" svensken som fikk æren av å avslutte årets Finnmarksløp.

LAST MAN STANDING: Kan legge seg ned foran sine kraftige malamuter og konstantere at han har gjort en bragt. Foto: Trond A. Andersen.

Dermed kan vi fastslå at FL-2017 er over. Et løp som kommer til å bli husket lenge. Husket for rekorddeltakelse med 14 av 14 herlige junior-deltakere fra start til mål. Det vil også bli husket for Elisabeth Edlands utrolige opphenting etter en stygg feilkjøring i 500-klassen. Det blir neppe glemt hvor jevnt det var i toppen av FL-1000, vi vil minnes i stor glede, Hendrik Stachnaus og sist men ikke minst: Kung Christer.

Deltakere, frivillige, handlere, publikum og samarbeidspartnere. Tusen takk for at dere gav oss THE BEST RACE EVER.

Partnere