Finnmarksløpet

Webshop

Helten Cree

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Dato: 21.03.2017 05:17

05.37 mandag den 20. mars skrev Hendrik Stachnau historie. Med et spann bestående av 13 grønnlandshunder og en Alaska Malamute har han fullført FL-1000. Ingen har klart dette med bare grønnlandshunder og malamuter. 

- Jeg har i mange år hatt som mål å klare dette, forteller en meget fornøyd tysker som har prøvd flere ganger uten å lykkes. Tidsfristen for å være ute av sjekkpunkt Karasjok ble forlenget med seks timer grunnet værforholdene tidligere i løpet. Dette gjorde at både Stachnau og Christer Afseer (sistnevnte ventes til mål senere mandag) kunne forlate sjekkpunktet innen tidsfristen og sette kurs mot mål i Alta.
- Jeg er stolt over å ha bevist at det er mulig, det viser at man kan klare alt dersom man ikke gir seg og har troen, forteller Hendrik som gir mye av æren til lederhunden Cree. - Han er ni år og helt rå i hodet. Han har ledet oss gjennom alle mulige forhold. Snø, vind, harde spor, ingen spor, mildvær og kulde. Han er den eneste malamuten i spannet og han er den første malamuten som har fullført FL-1000, sier Stachnau. 

STOLT: En stolt og glad Hendrik Stachnau rett etter sin historiske målgang på FL-1000. Foto: Trond A. Andersen

Hendrik hvilte noen timer i Jotka og fikk opp en bra marsjfart mot mål. 9,2 km/t er nesten dobbelt så raskt som mange av etappetidene hans tidligere i løpet.
Handlere, løpsledelse og speaker tok i mot heltene med Vangelis-hymnen på Alta Strand Camping og med denne målgangen har akkurat halvparten av deltakerne i FL-1000 kommet til mål. Én gjenstår, det er start nr. 29, Christer Afséer. Mest sannsynlig vil Afséer ankomme som last man standing mandag ettermiddag. Følg med via vår GPS-tracking.

Partnere