Finnmarksløpet

Webshop

Røde Kors sørger for god sikkerhet

Skrevet av: Morten Broks
Dato: 19.03.2017 13:29

Røde Kors Hjelpekorps bidrar til å opprettholde sikkerheten for deltakerne under Finnmarksløpet. God GSM-dekning er et av de viktige rammevilkårene for at de skal få utført jobben skikkelig.

 

Røde Kors spiller en viktig rolle under Finnmarksløpet. Hjelpekorps fra Alta, Nesseby og Karasjok har vært involvert i årets løp. Anette Kristiansen er hjelpekorpsleder i Røde Kors Hjelpekorps Alta. Hun forteller om aktiviteten i året løp fra Røde Kors:

 


Røde Kors var på plass på sjekkpunktet i Sautso for juniorene. En patrulje fulgte juniorklasen rundt hele løypa. (Foto Dan-Roger Karlsen/Røde Kors)

 

- Vi har hatt åtte personer involvert i jobben som er gjort her fra Alta. Vi har vært over et stort område, blant annet i Soussjavri og Skoganvarre, sier hun.

 

Røde Kors Hjelpekorps Alta har totalt 35 medlemmer. 22 av disse er godkjente hjelpekorps-frivillige som er godkjent for søk, redning og sanitetsoppdrag. Avdelingen dekker hele Alta kommune, samt Loppa, Kautokeino, Porsanger og Hammerfest ved behov.

 

- Det er mange oppdag som krysser kommunegrensene og hvor det er behov for mer mannskap enn man har tilgjengelig lokalt. Da er samarbeidet mellom kommunene viktig, sier hun.

 

Kristiansen roser kjørerne som hun mener er flink til å ta vare på både seg selv om hundene.

 

Trackingen av deltakerne er en viktig del av sikkerheten i Finnmarksløpet. Kristiansen forteller at gode GSM-signaler er helt avgjørende for kvaliteten på arbeidet hjelpekorpset kan utføre.

- Dekningen har dessverre vært dårligere i år enn tidligere. Vi har også hatt problemer med GSM-dekningen for våre folk ute i feltet. Det er ikke helt heldig at utviklingen har gått feil vei, sier hun, og får støtte fra rennleder Rita Hallvig.

 

- Det er skuffende at nettet oppleves som dårligere enn tidligere. Dette er noe vi må se på, sier Hallvig.

Partnere