Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Heder, ære og prisdryss på banketten

Skrevet av: Elisabeth Bergquist
Dato: 18.03.2017 23:06

Lørdag kveld kunne deltakere, handlere, sponsorer og en rekke andre innta bankettsalen på Scandic Alta. Ellen Marja Eira og Margaret Berger opptrådte, en egen film basert på bilder fra løpet ble vist, praten gikk løst - og jubelen steg i taket da Roy Åge Jensen Ugseth og litt senere Thomas Rosencratz ankom banketten nærmest rett fra sporet, etter å ha kommet i mål med sine respektive spann i Alta lørdag kveld.

Heidi Tangstad ledet bankettforsamlingen gjennom en underholdende bankettkveld på Scandic Alta. 

Prisen for årets frivillige deles ut av Finnmark Fylkeskommune, og den gikk i år til Alta folkehøgskole (tidl. Øytun). I juryens begrunnelse het det at Alta folkehøgskole har hjulpet til ved starten av Finnmarksløpet siden 1983, og de har drevet sjekkpunkt Levajok siden 1987, altså i 30 år! I dag er elever fra skolen involvert i seks sjekkpunkter, og de gjør en uvurderlig jobb for Finnmarksløpet. Prisen består av boka 'Friluftsliv i Finnmark' av Randulf Valle, samt en sjekk på 5.000,- kroner.

Prisen for beste sjekkpunkt var i år et svært close race, i følge juryen. Prisen for beste sjekkpunkt på FL-500 gikk til sjekkpunkt Jotka, mens det til slutt var sjekkpunkt Tana som trakk det lengste strået i konkurransen for FL-1000s beste sjekkpunkt.

Bernt Walseth fikk prisen for Most Unlucky Musher 2017 etter å ha knekt flere ribbein dagen før løpet skulle starte.

Prisen for årets mest uheldige musher gikk i år til Bernt Walseth. Walseth var påmeldt årets Finnmarksløp. Dagen før løpet skulle han ut på tur med en ny slede, og havnet på feil spor. Det gikk ikke så bra, og resultatet var flere knekte ribbein og beskjed om at løpsdeltakelse var utelukket.


Kristoffer Halvorsen med årets andre trofé til den kanten; årets Sportsmanship Award for god sportsånd. Halvorsen ble også Rookie of the Year, årets beste førstegangskjører i FL-1000.

Årets Sportsmanship Award, prisen for beste sportsånd, var kanskje den prisen det var minst spenning rundt. Kristoffer Halvorsen har flere ganger utmerket seg positivt med å hjelpe konkurrenter i nød og uvær, og han ble møtt av en rungende applaus da han gikk opp på scenen for å ta imot premien.

Sofia Jutila mottar prisen for årets beste handler, kåret av studentene fra UiT - Norges Arktiske Universitet.

Prisen for årets beste handler deles ut av studentene fra UiT - Norges Arktiske Universitet, som har vært involvert i en rekke oppgaver under årets Finnmarksløp. Prisen gikk i år til Sofia Jutila, som var handler for sin far Mikael Jutila. Hun ble dermed den glade mottaker av en Luhkka fra Finnmarksløpet, en samekniv og et belte med detaljer i sølv.

 

Vi gratulerer!

Partnere