Finnmarksløpet

Webshop

FL-100: Thomas Wærner fikk prisen for beste hundestell

Skrevet av: Elisabeth Bergquist
Dato: 18.03.2017 23:26

Thomas Wærner fikk Best Dog Care Award for årets FL-1000.

Prisen for beste hundestell er uten tvil den prisen som henger høyest blant hundekjørerne i Finnmarksløpet. Prisen deles ut på grunnlag av hvordan kjørerne har klart å ivareta løpets virkelige stjerner – hundene – under alle forhold og til enhver tid.

Veterinærene avgjør hvem som nomineres til prisen og avgjør også hvem som får den. Veterinærene ser alle hunder og alle kjørere på alle sjekkpunkt gjennom løpet, og de 20-30 veterinærene har dermed et solid grunnlag for å uttale seg om hvem som har utmerket seg aller best på dette området.

Hele ni kjørere var nominert til prisen for beste hundestell i årets FL-1000. (Foto: Elisabeth Bergquist)

Dyrevelferden står svært sentralt i Finnmarksløpet, og den store stormen tidligere i uka satte ekstra krav til kjørernes ferdigheter når det gjelder å ivareta hundene sine. I år var det rekordmange nominerte. Hele ni kjørere var nominert.

Vinneren ble Thomas Wærner.

Thomas Wærner får dermed ikke bare heder og ære, både blant kolleger og i offentligheten. Han får også med seg premien, som består av en pakke produkter til hundekjøring fra Axaeco verdt flere tusen kroner. I tillegg vanket en vandrepokal og en sjekk.

Thomas Wærner takker for prisen for beste hundestell. (Foto: Elisabeth Bergquist)

 - Dette er en pris jeg lenge har ønsket å vinne, sa Wærner i sin takketale. - Det gjør meg glad å se at vi var så mange nominerte, for det er en pris alle hundekjørere bør ønske seg.

Partnere