Finnmarksløpet

Webshop

Lavvoer skaper riktig ramme på Finnmarksløpets siida

Skrevet av: Morten Broks
Dato: 18.03.2017 11:47

Tentipi-lavooer ble benyttet tredje året på rad i Finnmarksløpets siida.

 

Finnmarksløpet er kvalitet i alle ledd. Løpet tiltrekker seg flere av verdens beste kjørere, vi har solide partnere i ryggen og vi har en idrettsarena som få steder kan måle seg med, nemlig Finnmarksnaturen.

 

Finnmark er full av historie, kultur og tradisjoner. En av de eldste og mest unike er den samiske tradisjonen. Der kommer lavvoen inn.

Det er altaselskapet Halde som har levert Tentipi lavvoer i Finnmarksløpets Siida i år.

Daglig leder i Halde, Geir Volden, forklarer at stemningen disse lavvoene skaper er magisk.

 

- Det er ikke bare små arrangementer vi kan tilby utleie til. Vi kan leie lavvoløsninger som framstår som en storstue som rommer 500 personer til bords.  Det må vi kunne kalle store dimensjoner.

 

Lavvoene har vært med i Finnmarksløpets siida i Alta, Tana, Kirkenes og Karasjok.

- Kvaliteten på disse lavvoene kan du se uten å være en kjenner, mener Volden.

 

Under «åpen» himmel

I tillegg til å leie ut lavvoer, kan du også oppleve å overnatte i en Arctic Dome. For de av dere som ikke har kjennskap til disse ser de ut som en iglo.

- Det unike med disse er at du kan ligge inne i varmen å se nordlyset danse over deg, under store vinduer i vegger og tak.. Vil du oppleve noe spektakulært er dette å anbefale, mener Volden.

 

Ikke bare leverer de utstyret du trenger, de stiller også som vertskap og guide dersom det er ønskelig. Halde er en allsidig bedrift, med som leverandør i Finnmarksløpets Siida på tredje året på rad. Ta kontakt dersom du har behov for spesielle opplevelser.

 

 

Partnere