Finnmarksløpet

Webshop

Storslått premieseremoni i dag

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 18.03.2017 11:14

Under en høytidelig premieseremoni i Alta sentrum i formiddag, fikk alle de 17 kjørerne som var kommet i mål, sine premier.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland delte ut premiene til de tre på pallen.

- Jeg er veldig imponert over hvordan dere har klart å bygge opp dette arrangementet fra å være et løp for de spesielt interesserte, til å bli en av landsdelens største idretts- og kulturbegivenheter, og en stolthet ikke bare for Nord-Norge, men for hele Norge, sa hun til en stor forsamling i Alta sentrum.


Lasse Austgarden får medaljen for 3. plass, av kulturminister Linda Hofstad Helleland. Foto: Niels Westphal

Store premier til vinneren

Som vinner av årets FL-1000, fikk Petter Jahnsen ATV fra Polaris til en verdi av 98 000 kroner. Den skal nok komme til nytte i hundetreningen om høsten før snøen kommer til Tusingdalen der Pete og hundene bor.

I tillegg til ATV`n fikk han en pengepremie på kr. 70 000, hundemat fra Labb til 50 000 kroner, seletøy og annet utstyr fra hundekjørerbutikken Axaeco til en verdi av ca. 5000 kroner og glasskunst fra Arctic glasstudio. Natten tilbrakte han i en suite på Scandic Alta, etter å ha inntatt en treretters middag samme sted. Begge deler gitt av Scandic Alta.


ATV`n til 98000 kroner fra Polaris skal Pete Jahnsen ta med seg hjem til Tusingdalen. Foto: Niels Westphal

Marit vant hytta

Marit Beate Kasin som ble nr. 2 og Lasse Austgarden som kapret 3.plassen, fikk også store pengepremier på henholdvis 50 000 og 40 000 kroner. De fikk også hundeutstyr fra Axaeco og glasskunst fra Arctic glasstudio.

Som beste kjører sammenlagt i 2016 og 2017 med to 2. Plasser, ble det Marit Beate Kasin som dro av gårde med Saltdalshytta til en verdi av kr. 550 000 kroner. Hytta, som heldigvis for Marit, leveres der hun måtte ønske, er gitt av Finnmarksløpets samarbeidspartner, Saltsdalshytta - og hun er den fjerde som vinner den flotte premien.


Markedsjef i Saltdalshytta AS, Trond Arve Nikolaisen, delte ut prisen til Marit Beate Kasin. Foto: Niels Westphal

Premier til alle

Alle de 20 første i Finnmarksløpet får pengepremier, diplom og gavekort i Finnmarksløpet egen butikk. Pengepremiene varierer fra 27 000 til nr. 4, til 9000 kroner til de fra plass 15 - 20.

På banketten i kveld deles det også ut noen priser, blant annet det høythengende prisen til beste stell av hund som er på 7000 kroner, en vandrepokal og et bilde.Partnere