Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Hvor havner Saltdalshytta?

Skrevet av: Elisabeth Bergquist
Dato: 17.03.2017 11:25

Når de seks spannene i teten av FL-1000 har kjørt ut fra Karasjok, er det en ting som vises ganske klart: Det ligger an til at Marit Beate Kasin får med seg ei Saltdalshytte tilbake til Valdres.

Karasjok forventes å bli siste stopp før Alta for alle de seks spannene som kjemper om seieren, og den innbyrdes plasseringen mellom dem kan fort forandre seg på vei fra Karasjok via Jotka til Alta.

Men hvis man skal legge plasseringene inn til Karasjok til grunn, har Kasin noe å se frem til.

Petter Jahnsen kjører ut fra Karasjok fredag formiddag, først av alle. (Foto: Steinar Vik)

Inn til Karasjok var rekkefølgen 1) Petter Jahnsen, 2) Marit Beate Kasin, 3) Lasse Austgarden, 4) Kristoffer Halvorsen, 5) Kristian Walseth, 6) Thomas Wærner, 7) Ola Brennodden Sunde, 8) Niklas Rogne og 9) Arnt Ola Skjerve.

Jahnsen, Halvorsen og Walseth kjørte ikke FL-1000 i fjor, og er derfor ikke med i kampen om hytta. Dermed får vi følgende sammenlagte plassresultater for 2016 og 2017:

1) Marit Beate Kasin (4)
2) Arnt Ola Skjerve (12)
3) Lasse Austgarden (13)
4) Ola Brennodden Sunde (14)

Det skal med andre ord litt til for at ikke Kasin skal få med seg hytta tilbake til Valdres. Klarer hun å holde sånn høvelig unna for de som kommer bak, er det snart bare å se seg om etter ei tomt og det som hører med.

Kjørerne begynner å merke kjøret etter nesten ei hel uke på sporet. Klarer Marit Beate Kasin å holde trøkket oppe helt til mål? (Foto: Steinar Vik)

Men skulle noe skje med Kasins spann underveis, blir konkurransen om hytta med ett langt mer spennende. I 2012 startet Inger-Marie Haaland likt med Harald Tunheim ut fra Karasjok. I mål var Haaland 1 time og 24 minutter foran. Sju år tidligere, i 2005, kjørte Harald Tunheim ut fra Karasjok 50 minutter foran Roger Dahl. Men Dahl kom først over mål, 50 minutter før Harald Tunheim.

Ett er sikkert – ingenting er avgjort før både første og etterfølgende spann har kryssa mållinja i Alta. Det forventes å skje en gang utpå kvelden.

Partnere