Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Tidenes tetteste Finnmarksløp skal snart avgjøres

Skrevet av: Niels Westphal
Foto: Steinar Vik
Dato: 17.03.2017 09:13

Innspurten mot målstreken i Alta er snart i gang. Og for en en innspurt det skal bli. Kun 9 minutter skiller de to første og konkurrentene er ikke langt bak.
Slik er uttidene for de 9 første:

Petter Jahnsen Kl. 10.23
Marit Beate Kasin Kl. 10.32
Kristoffer Halvorsen Kl. 10.57
Lasse Austgarden Kl. 11.03
Kristian Walseth Kl. 11.06
Niklas Rogne Kl. 11.31

Thomas Wærner Kl. 12.23
Ola Brennodden Sunde Kl. 12.47
Arnt Ola Skjerve Kl. 13.18 

Dette er tidligst starttid som er tillatt for hver enkelt. Kjørene kan selvsagt starte ut senere enn dette, hvis de skulle ønske det.

Må hvile lenger

Petter Jahnsen hadde klart å tilrive seg et lite forsprang fra Levajok til Karasjok på Marit Beate Kasin, men når de kjører ut fra Karasjok, er dette forspranget er redusert til kun ni minutter. Dette skyldes den obligatorisk hvilen som kjørerne er pålagt å ta ut på Karasjok og Levajok. Til sammen må kjørerne hvile i minimum ti timer på de to sjekkpunktene.  

Konkurrentene kommer nærmere 

Med unntak av to timer til obligatorisk veterinærkontroll i Karasjok, har kjørene selv avgjort hvor hvilen skulle tas ut. Jahnsen hvilte 4,39 i Levajok og må derfor hvile i 5,21 i Karasjok. Marit Beate Kasin hvilte 4,54 i Levajok, og klarer seg derfor med 5.06 i Karasjok.

Kristoffer Halvorsen, som var nummer fire inn til Karasjok en drøy time etter Petter Jahnsen, kan starte ut som nummer tre kun 34 minutter etter. Han hvilte hele 5.10 i Levajok. Han må derfor kun hvile i 4.50 i Karasjok. Lasse Ausgarden hvilte omtrent som Kasin, mens Kristian Walseth og ikke minst, Niklas Rogne, hvilte mye mer i Levajok enn teten, og kan hente inn mye av forspranget ved å hvile mindre i Karasjok.

Langt til målstreken

Det gjenstår 133 kilometer til målstreken i Alta. Kjørene skal over vidda til siste sjekkpunkt på Jotka fjellstue. På veien skal de krysse Lesjavre, Finnmarks største innsjø. Værvarslinga melder snø på vidda, noe som kan gjøre det tungt å ligge først i sporet. Det meldes også økende vind utover kvelden med kuling fra nord.


Petter Jahnsen var først inn til Karasjok, og kan kjøre først ut. Men konkurrentene kutter inn på forspranget. Foto: Steinar Vik

Partnere