Finnmarksløpet

Webshop

Stjernekokk lager mat til Finnmarksløpet

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 03.03.2016 14:03

Vinneren av bronsemedaljen i Bocuse d' Or fra 2011, Gunnar Hvarnes, gjester i disse dager Finnmarksløpet. Kokken kan by på en smaksopplevelse av de sjeldne på torget i Alta fredag og lørdag.

Gunnar Hvarnes har komponert lakseretten som skal serveres gratis i Alta og rundt om i Finnmark. Laksen, som serveres med fennikel, ingefær-glaze, blomkål og pepperrotmajones, skal tilberedes på bålpanner på torget i Alta.

Følger løpet

Fredag og lørdag er Hvarnes tilstede i siidaen til «Laks er viktig». Med seg har han to assistentkokker fra Sisa kultursenter. 

- Jeg ser fra imot å jobbe med fantastisk laks og forhåpentligvis gi publikum noen nye smaker, sier stjernekokken.

De to assistentkokkene fra Sisa kultursenter skal bemanne siidaen rundt omkring i Finnmark etter åpningsdagene i Alta. 

Deltakerne får smake

Gunnar Hvarnes er hyret inn av elitesponsor «Laks er viktig for Norge». Ifølge daglig leder i Finnmarksløpet, Jannicke Mannsverk, løfter han kvaliteten på arrangementet.

- Finnmarksløpet ønsker kvalitet i alle ledd. Det å sette standarden med en av Norges aller beste kokker i siidaen understreke profesjonaliteten på løpet. Det er i tråd med alt det andre vi og våre samarbeidspartnere jobber for hvert år. At vi har muligheten å servere lakseretter til vårt publikum, tilberedt av Gunnar Hvarnes, er utrolig stas. Siidaen blir i år et samlingssted du ikke bør gå glipp av og vi råder selvfølgelig publikum å ta turen innom, sier Mannsverk.

I tillegg til å jobbe i siidaen skal Hvarnes servere mat under kickoffen på torsdag og han skal servere lunsj til alle deltagerne under seminarlunsjen på fredag.

Partnere